Om oss


Liten historia

Butiken startade 1998. Målet har alltid varit att få kunden till att känna sig  allra finast. Sedan 2012 så finns vi på Storgatan 46 i Växjö, mittemot Filmstaden. Lokalerna är helt nyrenoverade och i en unik stil som gör Blondy & Blacky till en elegant och kärleksfull atmosfär . Vi har ett stort utbud av balklänningar, brudklänningar samt aftonklänningar. Blondy & Blacky har enbart försäljning av nya klänningar.

Butiken 

Varför ska just Du besöka vår butik? Känner du att du behöver ärlig hjälp inför valet av klänning. Vi är dedikerade och tar vår uppgift på stort allvar oavsett om det är studentbal, aftonevent eller bröllop. Vi är bäst på DAM därför säljer vi inte herr-och barnkläder. Till oss är du välkommen vem du än är och oavsett vilken budget. Många har en föreställning att brudbutiker är snorkiga och märkvärdiga. Vi är bara märkvärdigt bra på det vi gör. Har vi inte din klänning i sortimentet, så vet vi alldeles säkert var vi ska finna den. Vi skulle aldrig rekommendera något vi inte tror blir bra.


I butiken har vi naturligtvis en syateljé som kan hjälpa till med anpassning av din klänning. Pris för sömnad: 500:- per timme

Behöver du din klänning ganska snabbt - ta gärna med en sko i rätt klackhöjd som du tänkt. Vanligaste justeringen är att korta längden på klänningen.


Vår E-handel

Blondy & Blacky har alltid haft en fysisk butik som bas sedan 1998. Samma år började också vår e-handel. Vi tycker det är viktigt att våra kunder ska veta att det finns en fysisk person bakom internetsidan. Vi har många kunder som väljer ut sina klänningar och sedan reser till vår butik för inprovning.  Vi är en seriös butik som inte sysslar med halvfabrikat eller piratkopior. När ni handlar hos Blondy & Blacky så vill vi att ni ska få en högkvalitativ upplevelse - både i butik och online. Handlar du online så är du lika viktig som en kund i den fysiska butiken.

Varför behöver du fylla i dina mått vid beställning? Vi vill att du som kund ska få rätt storlek. Alla tillverkare har sina egna storlekstabeller. Vi kan också prova på våra provdockor och tala om vilka slags justeringar du kan vänta dig. 


Balklänningar

Vi har klänningar för omgående leverans och beställningsvaror med leveranstid från 14 dagar upp till 6 månader.Sortimentet förnyas kontinuerligt och Blondy & Blacky tar även hem unika klänningar som endast finns i ett exemplar i vår butik. Allt för att du skall vara unik på din speciella dag.

Inför studentbalen tar vi ut en konsultationsavgift på 250:- vid provning av klänning, vilken är avgiftsfri vid köp eller beställning av klänning. Är du fundersam och vill bestämma dig  vid ett annat tillfälle så får du givetvis tillbaka 250:- vid uppvisat kvitto. Boka gärna tid. Då reserverar vi ett provrum till dig och finns till hands med att plocka fram olika förslag.


Blondy & Blackys mål är att vara bäst på bal i södra Sverige med tuffa och eleganta klänningar för student balen – oavsett vad du vill ha.

Balklänningar på rad

Brudklänningar

När bruden skrider ner för gången så är det något magiskt över henne. Luften är laddad med förväntningar, hopp och nervositet inför just denna stund – och många tårar fälls av lycka över henne denna dag. Oavsett vem hon är till vardags så detta en dag, oförliknelig med alla andra. Något som Blondy & Blacky har tagit fasta på. Vi vill som sagt se till att kunden ska vara nöjd från första besöket till utlämning av klänning.

Inför provning av klänning var ute i god tid. Många leverantörer har leveranstider upp till 6 månader.Men naturligtvis har vi klänningar i butiken som är till salu och kan köpas samma dag. Boka en tid när du är redo att handla. En del bokar tid för att prova och känna på vad man passar i, men ofta finner de sin drömklänning och hamnar då i en knepig sits där de inte är redo att handla men är rädda för att klänningen ska försvinna ur sortimentet. Bestäm gärna hur mycket klänningen får kosta. Det är bra att ha en budget så vi vet vad vi ska ta hänsyn till. Det är tråkigt att förälska sig i en klänning som är över budget och väldigt svårt att hitta något liknande i annan prisklass. Ta gärna med smakråd dock inte allt för många. Tänk på att smaken är som baken och ju fler som är inblandade i valet av klänning gör det svårt för dig att se till dig själv för alla åsikter.

När du besöker oss för provning så tar vi ut en konsultationsavgift på 500:-,vilken är avgiftsfri vid beställning eller köp av klänning. Är du fundersam och vill bestämma dig  vid ett annat tillfälle så får du givetvis tillbaka 500:- vid uppvisat kvitto. Boka gärna tid. Då reserverar vi ett provrum till dig och finns till hands med att plocka fram olika förslag.Brudklänningar